Nordic Records

CONTROL YOUR MUSIC - OWN YOUR FUTURE

Captain Gone


Alternative pop-rock

Aktuell med The Fortress

Det var i Leeds, England ideen om Captain Gone begynte å spire. Jon Arne Bjørnstad og pianisten Lyndon Riley gikk begge på Leeds College Of Music, og oppdaget raskt deres felles forkjærlighet for briljante popsanger og 50 talls jazz. Det var først da Jon Arne returnerte (og Lyndon flyttet) til Norge deres musikalske partnerskap utviklet seg, og det tok ikke lang tid før de hadde rekruttert Olav Senstad på bass og Eirik Skaar på trommer. Kort tid etter havnet gutta i studio og innspillingen av deres første album A Hundred Nights Like This var et faktum.  Singlen "Romeo" ble raskt plukket opp av NRK P1 og fikk mye spilletid på resten av norsk radio. 

Noen måneder og mange konserter senere ble bandet kontaktet av gitaristen Ronny Yttrehus. Han fortalte at han hadde hørt "Romeo" på radio og sa at det eneste som manglet var HANS gitarspill. En liten stund klarte bandet å skyve dette initiativet unna med høflige unnskyldninger, men da han begynte å dukke opp på konserter ble han vanskelig å ignorere. Han ble til slutt invitert med på en øvelse for å prøve ut noen nye låter. Etter kun én gjennomkjøring av en eneste sang ble han spurt – eller rettere sagt tryglet – om å bli i bandet. Hans fryktløse gitarspill, som spenner fra rock, via jazz til Eno-aktige synthtepper, var akkurat det bandet trengte for og røffe opp bandet og lydbildet. Dette dannet en ny retning for Captain Gone og det nye albumet The Fortress

Magien i de nye vakre, melankolske låtene er det umulig og ikke la seg forføre av. Bandet har en unik evne til å formidle tekster fulle av kjærlighetens alvor, med en dose mørk humor og nydelige harmonier. Captain Gone fremstår mer selvsikre enn noen gang og det gjenspeiler seg i fremførelse, tekster og produksjon.