Nordic Records

CONTROL YOUR MUSIC - OWN YOUR FUTURE

Liv mari schei


ARKTISK-POP

Aktuell med: VIND

Det er10 år siden Liv Mari flyttet fra Trøndelag og 10 år siden hennes debut-album. Liv Mari har til tross for sitt karrierevalg egentlig vært ganske introvert, beskjeden og ikke så glad i for mye oppmerksomhet. Derfor har detå kunne arrangere smale-konserter på fastlandet og gruvesamfunnet noe hun har elsket! I takt med musikken har hun utviklet seg de siste årene og det er lettere å snakke om hva som inspirerer henne, lysten til å spille for flere og funnet ut at det ikke lenger trenger å være så smalt. 

Musikken min kan spilles for alle, historien er lett å kjenne seg igjen i. Jeg forstår bedre nå. Jeg har fylt opp sekken med selvtillit og erfaringer, som gjør det tryggere og mer spennende å fortelle, sier Liv Mari. 

I 2006 flyttet Liv Mari til Longyearbyen for å gjennomføre sitt feltarbeid til sin mastergrad i musikkvitenskap fra NTNU – Trondheim. Det tok ikke lang tid før hun ble bergtatt av historien der, det vakre lyset og den spektakulære naturen og solens tilbakekomst, men det er faktisk mørketiden Liv Mari liker best. 

Liv Mari er ikke bare en fantastisk vokalist, komponist og produsent, men har etablert seg som kanskje Svalbards mest vellykkede kommersielle musiker i løpet av det siste tiåret. I en alder av to år, ville hun helst bare synge og hver gang hun så et tangentinstrument, satt hun seg ned for og utforske tonene. Det resulterte i at hun fikk et orgel som femåring! Hun begynte på kulturskolen ett år senere og spilte Bach som niåring! Siden den gang har hun skrevet musikk. 

Natur og kjærlighet henger sammen, sier Liv Mari. Det kommende albumet Vind er et forsøk på å finne ut hvordan. Bor du tett på røff, vakker natur, står du i fare for å bli både avkledd og forelsket. Albumet fanger musikalske dikt om stormer og sollys på en ukonvensjonell måte.  Tekstene er skrevet av Sigri Sandberg, som har gitt ut 8 bøker, og skriver fast for A-Magasinet. Hun har jobbet med Liv Mari under mange prosjekter, deriblant dokumentaren og albumet Polar Eufori, som ble vist i sin helhet på NRK. I tillegg til å ha blitt spilt på NRK P1 og andre lokale radiostasjoner , brukes musikken ofte i TV sammenhenger, reklamefilmer m.m. Nylig gjorde BBC en dokumentarserie og vil vise klipp fra hennes konsert på Svalbard.

Albumet Vind har med seg et stort knippe anerkjente musikere og innspillingen er gjort under en live konsert med publikum tilstede – med unntak av ”Fjellet” og ”Sånne Morgener”, som er studio innspillinger.